RETKILUISTIMIEN MYYNTI, HUOLTO JA TEROTUS • TAMPERE

Pyörä- ja Suksihuolto Sampo Tampereen Kalevassa myy ja huoltaa retkiluistimet. Meillä on myynnissä Sandstra- ja Isvidda-merkkiset retkiluistimien terät sekä Alpinan retkiluisteluun sopivat luistelukengät.

Huom! Meiltä saat asiantuntevat huoltopalvelut myös polkupyörille, suksille sekä laskettelusuksille!

VINKIT RETKILUISTIMIEN VALINTAAN

Retkiluistelussa jalkineen valinnassa kannattaa huomioida, että kenkä sopii omaan jalkaan ja tuntuu mahdollisimman hyvältä. Nilkka on hyvin tuettu ja kengän pohjassa on sopiva kiertojäykkyys. Vedenpitävä kenkä tuo lisää käyttömukavuutta.

Terän valinnassa kannattaa huomioida terän sopiva pituus (kengän koko +3) ja sidevaihtoehtojen asentaminen. Luistimen tulisi olla jäykkä niin ettei se kierry pituussuunnassa kun väännät sitä käsin. Jäykkä luistin on vakaa, ja sitä on helpompi ohjata myös pehmeällä tai lumisella jäällä. Jos terän etuosa nousee loivassa kaaressa, terä ylittää jään epätasaisuudet paremmin.

RETKILUISTELU

Retkiluistelu on laji, jossa voi nauttia ihanista talvipäivistä ja liikunnasta luonnon keskellä. Jäällä liikkumiseen liittyy toki aina riskejä, mutta muutamia turvallisuussääntöjä noudattamalla sekä ottamalla mukaan oikeat varusteet, voi lajia harrastaa turvallisesti.

Retkiluisteluun tarvitset erityiset retkiluisteluun tarkoitetut terät, jotka kiinnitetään joko vaelluskenkiin, telemark- tai hiihtoluistelumonoihin. Luistimen side valitaan kengän mukaisesti.

Retkiluistelijalla tulisi aina olla mukana jääsauva, naskalit, vaihtovaatteet, pelastusköysi sekä eväät ja lämmintä juotavaa. Kannattaa myös harkita, olisiko tarpeen käyttää kypärää ja polvisuojia? Vauhti saattaa kasvaa suureksi, jolloin kaatumisella voi olla vakavia seurauksia. Jos harrastat lajia paljon, varaluistin repussa voi pelastaa matkan, jos luistin tai side sattuu hajoamaan.